YuP

Cahaya

October 17, 2014

Peminat 2 Budak Botak




Assalamualaikum w.b.t



See?
Tajuk tue yang tak tahan
Nampak gempak tak
Ni alkisah anak dara tecik adik uqayla
Dah jadi peminat UPIN dan IPIN
Kalo sebelum nie akak n abg jer yg xcited
Skang tradisi katun nie dah berjangkit dgn adik diaorang lak



Pelik tak
Padahal katun upin n ipin nie selalu sgt kuar kt tv
Sampai ank dara sulong dan abg ngah nye dah 
hafal dialog cite katun UPIN dan IPIN
Lawak sangat tengok telatah adik



I nie kalo layan satu episod lei tahan lagi
Tapi kalo dah diulang bebanyak kali
Dah jadi serabut kepala otak
Dashyat btui penangan cite upin n ipin nie
Hebat bebenar katun no. 1 malaysia



Sometimes tak bekenan gak babak2 yang 
cam tak sesuai ditonton kanak2
Contoh macam watak kak ros cakap "bedebah punya udak"
Watak upin n ipin lak cakap "padan muka akk"



Takut anak2 belaja bahasa yang tak elok
tue yang kadang2 tukar channel lain
Ada pro and cons la cite upin dan ipin nie
mengikut pada kesesuaian {pendapat i jer..depends pada ibu masing2}
Yang i download dalam handset cite upin dan 
ipin adalah yg telah ditapis ok








Tengok tue fokus sesangat ank dara tecik tengok katun upin dan ipin..senyum sowang2 lattew..tak pasan i candid gambar die..huhuhu..kiut tau adik nie...gewammm ibu...









adik ingat dapat sentuh muka upin dan ipin..dapat sentuh screen handset tue jadi la anakku intan payung..nak patung upin dan ipin ada jer kat depan mata adik...hehehe









tengah wat aper adik..siap kira berapa geng kawan upin dan ipin ker sayang...yang tak tahan muncung mulut tue..gigit karang bru taw...

1 comment:

Hasliza Hasan said...

Ala2 uqaila ni... tgk upin ipin yer...