September 5, 2014

Selamat Hari Lahir Muhammad Uwais ke 2 Tahun - Season 1


Assalamualaikum w.b.t


Lambat bebenar nak cerita pasai sambutan hari jadi anak bujang i ke 2 Tahun..al maklum orang terpenting memang camnie..asyik bezy ajer..bezy aper pun tak tau la...kihkihkih..ok nak gtau yang tarikh birthday uwais jatuh pada tarikh hari perkabungan negara sempena tragedi kapal terbang MH17..Jadi nya bawa la anak bujang kami ke Kids Paradise, The Mines malam hari jumaat tue..Sonok tengok anak2 main..harga kupon? macam biasa kalo untuk weekday murah sikit dalam RM25 sowang tapi kalo weekend around RM38 sowang..kanak2 yang below 6 bulan tak dikenakan bayaran ok..tapikan sewaktu bawa anak2 i kat Kids Paradise, kebetulan nur uqayla tengah tdo even uqayla kalo ikutkan dah umur 7 bulan..tapi disebabkan adik2 manis dekat Kids Paradise tue tengok cam comei jer uqayla tue tido terus kata xpayah bayar..ye la rugi bukan nye uqayla dapat main2....jimat i punya duit..hihihi



Kalo nk masuk kat laman Kids Paradise tue kne wajib pakai stoking and cuci tangan..memang penjagaan kebersihan diaorang nie jaga rapi..datang2 tue memang la tak tau kne pakai stokin..so kami kena lar beli..lupa harga stokin mereka jual bepa..tapi rasanya dalam RM12 sepasang...untuk stokin kanak2 pun harga yang sama. Besh ker tempat tue..memang besh tp tak la sebesh Kidz Zania kan..korang pun tak lei banding2kan dengan Kids Paradise dengan Kidz Zania...harga tiket Kidz Zania pun dah up to RM50++ kan..mesti la tempat mainan mereka lagi canggih manggih and sonok..



Owh yer.. berkaitan dengan kupon tue kami amik harga pakej dan lagi jimat..so kami ada10 kupon tuk harga RM150 termasuk harga stokin yang kami beli...teheee..if kalo u'alls rasa tempat yang kami lawat nie mahal takpe lei pergi tempat lain..yang pasti kne habaq dengan i kat cini gak..blei kami join skali..muhuuhu..















: sonok mereka main yer...

; kekasih hati ku...



: Lompat tinggi2 kak..abg dah tergolek kat tepi






: cuba teka maner uwais



alamak anak dara kecik nie pasan ibu nye amik gambar


: cuba teka uwais tengah cari ape?...hehehe

: tak abis lagi main rupanya..ibu dh mengantuk

: phin!! phin!!! sila ketepi

: tgk muka abg uwais dah kepenatan..sejam lebih main dalam nie


**next - sambung season 2 plak yer..pewut nie dah memulas lak**







Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...