December 8, 2011

Family Day's Opis My Hubie at Lumut Perak - Final Part

Assalamualaikum w.b.t

Sebelum balik ke Putrajaya jom kita shopping2 sakan kat Teluk Batik, Perak..hehehe
Place: Teluk Batik, PerakKatalog Produk Catalyst Tahun 2012


Assalamualaikum w.b.t

"Wahhss!! Katalog Produk Catalyst Tahun 2012 dah ada...hehehe..katalog ini lagi senang untuk customer yang baru nak tau lebih lanjut camne rupa dan harga produk dibawah Syarikat Catalyst.. >_<... kepada sesiapa yang nak order Produk Catalyst amat dialu-alukan yer..stok masih ada...kalo order barang arinie..insyallah barang lei sampai sok.. nak order camne yer..click kat sini yer..hihhii How To Order Produk Catalyst?*Sila click kat sini untuk lihat lebih jelas**Sila click kat sini untuk lihat lebih jelas*


 {nak contact i pun lei, coz kat pamplet
ini ada contact number i..wokies..tq}
Produk VCO bagi Ibu Yang Mengandung + Menyusukan Anak

Assalamualaikum w.b.t

Kebanyakan customer i banyak yang tanya "produk VCO ini boleh ker orang mengandung or menyusukan anak (menyusu badan) lei makan"..jawapannya "TERAMAT-AMAT DIGALAKKAN UNTUK MENGGUNAKANNYA" sebab produk VCO nie banyak khasiatnya sila click nie KHASIAT PRODUK VCO (MINYAK KELAPA DARA) 

PENGAMBILAN VCO CATALYST BAGI WANITA HAMIL

Selain bagus untuk kulit, kesihatan dalaman dan luaran. VCO Catalyst atau Minyak Kelapa Dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki dan wanita terutamanya yang telah berkahwin.

Ada effect ke VCO ni? Jangan risau, VCO tiada side effect sebab dia bukan ubat tapi sekadar supplement. Pengambilan VCO Catalyst atau Virgin Coconut Oil keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyaAllah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk Catalyst adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan.

CATALYST merupakan sebuah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL. Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga digalakkan. Vco Catalyst juga berfungsi sebagai agen pelincir.

Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyaAllah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk Catalyst adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.


 
Antara kebaikan Vco Catalyst kepada wanita hamil ialah:


* Kurang masalah keletihan dan tidak bertenaga

* Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat atau berminyak walaupun perubahan hormon berlaku sewaktu hamil

* Sistem penghadaman atau pencernaan berjalan lancar (tiada masalah sembelit)

* Tiada masalah keputihan sewaktu hamil

* Masalah kulit meregang/merekah dapat di atasi (strechmark)

* Kulit bayi cantik, tiada jaundis/kuning

* Sentiasa bertenaga dan tidak letih (dalam tempoh 10 hari awal berpantang)

p/s: Kesan-kesan pengambilan VCO Catalyst mungkin berbeza pada setiap individu bergantung kepada hormon masing-masing.


 
Kesan Pengambilan Minyak Kelapa Dara Pada Ibu-ibu Yang Menyusukan Anak:

Lemak susu ibu mengandungi asid lemak (fatty asid) yang unik. Ia terdiri daripada 45 hingga 50 peratus 'saturated', sekitar 35 peratus 'monounsaturated', dan sekitar 15 hingga 20 peratus 'polyunsaturated'. Dari keseluruhan 'saturated fatty asid' yang dihasilkan dalam mammary gland, 18 peratus darinya adalah antimikrobial fatty asids, lauric asid dan capric asid. Antimikrobial fatty asids ini memberikan bayi yang disusukan perlindungan dari berbagai virus seperti HIV dan herpes, bakteria seperti chlamydia dan helicobater, protozoa seperti giardia lamblia.


Apabila ibu-ibu yang menyusukan anak mengambil makanan dari lemak kelapa (terutama minyak kelapa dara, kelapa parut dan santan kelapa) paras kandungan lauric asid dan capric asid akan bertambah secara ketara didalam susu. (lihat The American Journal of Clincal Nutrition, diterbitkan pada tahun 1998). Ini bererti kandungan jumlah perlindungan antimikrobial lauric asid dan capric asid dalam susu ibu berkenaan akan bertambah, yang akhirnya memberikan lebihan perlindungan kepada bayi yang disusukan.

 
Menurut beberapa kajian, tanpa tambahan lauric asid dari pemakanan, susu ibu masih mengandungi sekitar 3 peratus lauric asid dan 1 peratus capric asid yang dihasilkan oleh mammary gland ibu berkenaan, dan tahap kandungan lauric asid dan capric asid yang dihasilkan berbeza diantara setiap ibu yang menyusukan anak. Walau bagaimanapun apabila lauric asid diambil melalui pemakanan seperti lemak kelapa dalam kelapa parut, kandungan lauric asid di dalam susu ibu bertambah secara ketara sehingga tiga kali ganda berbanding kandungan asal, sementara kandungan capric asid bertambah hampir dua kali ganda. Keadaan ini dapat memberikan bayi yang disusukan perlindungan yang lebih dari berbagai virus virus, bakteria dan protozoa.

(Francois CA, Connor SL, Wander Rc, Connor WE. Acute effects of dietary fatty acids on the fatty acids of human milk. American Journal of Clinical Nutrition 1998;67:301-308)

Khasiat meminum minyak kelapa dara bagi ibu-ibu yang menyusukan anak dan sedang mengandung:

Susu ibu secara semulajadi mengandungi komposisi fatty asid yang sangat menakjubkan. Ia terdiri dari 45-50% ‘saturated’, sekitar 35% ‘monounsaturated’ dan 15-20% ‘polyunsaturated’. Daripada keseluruhan jumlah saturated fatty acid tersebut, sekitar 18% daripadanya adalah antimokrobial fatty acid yang terdiri dari lauric acid dan capric acid. Kedua-dua antimicrobial fatty acid tersebut memberikan bayi yang disusukan perlindungan daripada berbagai jenis virus, seperti HIV dan herpes, bacteria seumpama Chlamydia dan heliocobater, serta protozoa seperti giardia lamblia.

 
Paras kandungan antimikrobial fatty acids tersebut mungkin serendah 3-4% Namun apabila sesaorang ibu yang menyusukan anak mengambil minyak kelapa dara dalam makanan, paras lauric acid dan capric acid akan bertambah dengan ketara dalam air susu mereka.

Mutakhir ini kajian telah menunjukkan apabila minyak kelapa dara dijadikan sebagai sebahagian daripada pemakanan, kandungan lauric acid dalam susu ibu akan bertambah sekitar tiga kali ganda, manakala kandungan capric acid akan bertambah sekitar dua kali ganda. Bagi sesetengah ibu di beberapa negara, paras kandungan lauric acid dan capric acid didalam susu mereka boleh mencecah sekitar 21% (bagi lauric acid) dan 6% (bagi capric acid). Keadaan ini akan memberikan bayi mereka lebih perlindungan terhadap virus, bacteria dan protozoa. (lihat hasil kajian dalam The American Journal of Clinical Nutrition – diterbitkan pada tahun 1998).

 
Disamping khasiat terhadap anak yang disusukan ibu-ibu yang mengambil minyak kelapa dara dalam makanan, mereka juga akan mendapat khasiat tambahan , kerana ‘saturated fat’ yang merupakan ‘medium chain fatty acid’ dalam minyak kelapa dara mudah dihadamkam dan ditukar kepada tenaga, disamping kemampuannya mengaktifkan atau melancarkan sistem metabolisma, mampu menyokong sistem imunasi tubuh dan teruji dalam mengatasi masalah thyroid.

 
Terdapat beberapa perakuan pengguna bahawa minyak kelapa dara membantu memudahkan mereka melahirkan anak dan dapat membantu memulihkan kesan kulit retak pada perut (strechmark) selepas bersalin.


credit by Lemonade Catalyst.