April 4, 2012

SaRanG HeY0

Assalamualaikum w.b.t

"Terima kasih kerana sudi membuka blog sy dan membaca kisah hidup saya"...ayat ini sebenarnya memang benar2 luahan dari hati i..yer la i nie bukannya artis yang xnyah cite dah kuar dlm paper or media elektronik..hehehe..kalo owang kata yang i nie suka x-pose sgt cite pasal my family..itu la diantara cite i yang nak kongsi dengan kalian mengenai kehidupan i yang rasa sepanjang perkahwinan kami yang i rasa sangat2 bahagia..harap2 ia berkekalan hingga ke syurga..walaupun masih manyak benda atau perkara yang kami suami isteri perlu tahu dan perbaiki..cite kali memang sentimental skit..hihihii..al-maklum orang pregnant nie memang skang ngah mood jiwang-jiwang ckit..paling i nak kongsi nie adalah komunikasi kami melalui sms pada arinie (around 5pm)..berikut merupakan sesi dialog sms kami:

hubie: assalamualaikum, wat pe yang?

me: otw nak g makan + minum petang kat luar

hubie: mkn per?

me: xtau la yang, coz auditi blanja..so i follow jer

hubie: ati2..jaga diri baik2..pe2 sy syg wak..

me:dlm ati {asal ngan husband ako nie..lain mcm jer} i xreply coz leka berborak

3 minit berlalu

hubie: i luv u


Tersentuh ati ini dengan keprihatinan dan kasih syg suami terhadap i..bukan la husband i xmsg guna ayat2 cam tue..cuma die selalu mengingatkan i supaya xleka dengan keseronokan sampai lupa status i sebagai isteri owang n maruah diri..banyak cabaran dan dugaan kat luar kalo xkuat iman..alhamdulilah i sentiasa beringat2 dengan hanya ayat2 dan pesanan yang kerap husband ungkapkan..xlupa juga i pun sentiasa berbalik pesanan itu juga kepada beliau..senang kata..masing2 mau ingat..hohohoho...

banyak tip2 g nak dikongsi mengenai perhubungan kasih sayang suami isteri..kebanyakan nyer pun  timba ilmu dr owang yang lebih rs asam garam kehidupan berumah tangga..sekarang niekan manyak kes cerai berai..takut gak dengar...next post i akan sambung nyer..sonok tgk rumah tangga owang lain pun hepy...nak sambung sms ngan husband...hehehhe


coretan ini ditulis ketika penulis beroutstation dan berada di Miri, Sarawak manakala husband outstation di Kuantan, Pahang

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...