November 26, 2010

Wow...Save Budget

Salam...

Hari ini nak cite pasal i dapat pampers for BB newborn secara percuma daripada kawan hubie...sangat2 terima kasih..alhamdulilah mungkin cukup tuk sebulan nie...manyak jugak..actually kawan hubie dier dapat daripada kawan dier n then anak yang baru die lahirkan xmuat...hehehehe...mungkin anak dier besar n cute sangat...so die pas over kat my hubie bila tau yang i pregnant..jimat...begitu jimat...alhamdulilah.

manyak kan!



November 25, 2010

Seminar Penyusuan BB

Salam...
Semalam i n hubie pegi seminar penyusuan bayi di KK Putrajaya..Walaupun kami sampai lambat almost dalam kul 9.25 am (start 9.00 am) nurse hasniza (kalo xsilap) sudi untuk me'repeat balik ceramah beliau mengenai teknik dan cara breastfeeding especially for 1st mommy to be..Alhamdulilah begitu banyak input yang i dapat (walaupun sebelum nie dah rajin me'research kat internet) xp at least i get more input yang sebelum nie rasa dah muak tgk tip yang sama wlaupun input breastfeeding nie memang penting bagi kaum ibu n BB...i begitu teruja samapi tak sabar nak menanti kelahiran anak kami yang pertama..kalo nak tau sewaktu i nak masuk bilik seminar penyusuan bayi, my hubie begitu segan nak masuk coz semuanya kaum hawa..atas desakan i n nurse hasniza baru la dier nak masuk...itu pun duduk kat belakang sekali...hehehehe...xp bile my hubie dah dengar penerangan panjang mengenai penyusuan bayi...beriya2 dier suwuh i amik 'take note' n ingat pesanan nurse...ermmmm...SYMP (saya yang menurut perintah)...

Selepas amik timeslip i n hubie serta slip ceramah, kami pun berborak2 mengenai langkah2 untuk menyusu bakal anak kami t...tengah seronok berborak...my hubie siap tegur "ayang punyer due dah nak dekat", "barang2 u ada lagi yang tak beli"...asyik excited beli barang anak sampai lupa barang ibunya...insyaallah doakan i n bb selamat dilahirkan n bersalin...Amin.

November 22, 2010

Posting_Maxi Dress Menawan

Salam..

Sampai juga baju maxi dress yang ditempah melalui FB...thanks to kak zahida...alhamdulilah memang puas hati lengan n labuh baju pun sesuwai dengan i...tapi tak berkesempatan untuk take it pic...memang cantik...n my mom pun kater simple n cantik..harga memang berpatutan..so pasni nak booking satu g bju dari kak zahida...hehehehe




November 19, 2010

Nama BB

Salam...x-cited nak pilih nama untuk my BB..tapi pening jugak nak pilih nama yang ok..coz listing yang i wat semuanya sedap2 n means pun elok n comei2 gtu..Ramai my frens yang tanya nama anak u dah pilih ker...erm..firstly memang xt'pk untuk nak wat persiapan memilih nama BB i..Then atas advices from my mom, elder sister n frens so now terpaksa la mencari nama-nama BB yang sesuwai untuk kami punya BB...after delivers xpayah pening-pening kepala n terhegeh-hegeh nak mencari nama anak kami...so far i already finish for our BB short listing name. Info: my BB akan memasuki usia kandungan 32 week pada (21.11.2010)..BB punya movement pun semakin aktif dari sebelumnya..i pun dah rasa cam xsabar nak jumpa our little sweet..SUNSHINE gtu.

Tarikh 22.11.2010 pun i ada checkup untuk wat MGTT , minum air gula n cucuk kancing Gigi kali ke-2..Info: sebelum nie dah wat MGTT, minum air gula n suntik kancing Gigi 4 dos pertama xp disebabkan berat i naik secara mendadak sebanyak 3 kg so atas saranan dari Dr. Lailee terpaksa la i kne wat MGTT n minum air gula kali ke-2... :( Insyaallah doakan i n my BB chat wa alfiat..


November 11, 2010

Sharing is Caring


Assalamualaikum w.b.t


Thanks to my elder sister (kak ngah) sebab sudi untuk meminjamkan baju anak2nyer walaupun anaknya lelaki..heheheh..banyak gak baju yang lei pakai and sweet2..so thanks a lot..n tak lupa gak tajaan kakngah i untuk stoller, BB Cot & Mattress BB (pic 4 next post ok)..berikut merupakan tajaan dari kakngah i.



sarung tangan n kaki yang sesuai tuk BB gurl i pakai...hehehe


Cloth-long sleeves n short leeves n topi yg cutes yang sesuwai dipakai oleh BB gurl


Barut Zap n Bertali yang masih lei dipakai 4 my BB (thanks Angah)

 
Aritu siap bershopping sampai lupa pemberian dari kakngah i yang dah diberi olehnya...taksub sangat dengan baju2 BB gurl yang comei...erm...tamakkan..Actually manyak g bju yang kakngah i bagi terutamanya baju romper...memang manyak bangat...so i siap2 basuh n simpan..so kalo emergency xckup bju i cekup jer dari storage BB..Skang senang hati semua barang dah beli except termos 4 BB n i (untuk dibawa ke hospital once nak terberanak)...hehehe

**Next Post : Barang2 perkakas BB i & Perkakas i


November 8, 2010

2nd Shopping


Assalamualaikum w.b.t



Ari sabtu (6.11.2010) i n hubie g ke SOGO untuk beli barang2 BB n Me. Thanks to volm Sogo coz giv the information untuk barangan sale BB n Me (via FaceBook). Memang save Budget bagat...huhuuhu..Tengok barang2 yang i n hubie beli :




Breastpump (Philips Avent) n Bottle Sterilizer Warmer (Litte Bean)




 Senang untuk orang yang berkerjaya untuk mengepam susu




Set sekali dengan pemanas susu (lei untuk panaskan bubur n buat jus)...like it
**Free one bottle



Set untuk BB tdo 4 BB cot (thanks to my elder sister coz giv the BB cot yang cute n mattress yang mahal)



Cute sangat tengok one set nie (Pink Polka Dot)


I luv U BB

Ini beli hanya untuk menambah sajer

Barut bertali (saiz Besar n Kecil) also Barut Zap (beli untuk menambah ajer)

Set sarung tangan n kaki beserta topi, Face n Bath Towel (Pooh)





Yang ini i beli online barut bertali n Zap dari MyPermataHati.com


3 Barut bertali n 2 Barut Zap (Cute n Sweet)
Next post **(^_^)**


November 4, 2010

ManjaKu



Assalamualaikum w.b.t



Semalam bershopping sikit for our BB. Barang manyak jugak yang dibeli coz ada sales di Manjaku n 4 our luck, i jadi ahli ManjaKu  (expire pada 18/1/2010-my EDD) so ada la dapat diskaun lebih ckit...hehehehe..Berikut merupakan barang2 yang kami sempat beli:-







4 BB & Me
  • Minyak Telon & Minyak Kayu Putih (free VCD cara penggunaan)
  • Barut (tali) - bought 5pcs
  • Kotex Maternity (Loop/Biasa) - bought 2
  • Long Sleeves - bought 2pcs
  • Short SLeeves - bought 2pcs
  • Baby Oil
  • Cotton Balls
  • Changing Mat
  • Yu Yee Oil
  • Baby Nail Clippers
  • Disposable/ washable breast pads - boought disposable breast pads
  • Nasal Aspirator (untuk selsema)
  • Kelambu
  • Towels - bought 2pcs
  • BB Bag

**Overalls we paid out almost RM300 (after sale n discount frm our member kad ManjaKu)...Hepy!


Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...