May 2, 2013

Birthday For Husband


Assalamualaikum w.b.t

Kat sini nak sharing sikit mengenai sambutan hari lahir insan yang tersayang iaitu encik suami yang tercinta yang jatuh pada 22 April 2013. Sambutan dibuat hanya kami berdua sahaja tanpa anak2, so romantika antara kami berdua...ramntik ke kan!! hehehehe Persoalannya kalo tanya i hadiah apa yang dihadiahkan kepada en suami ialah kata-kata ucapan happy birthday, pemberian kad birthday yang hanya lah kecil tapi penuh dengan makna dan isi yang padat serta tersirat dan secawan mug yang penuh dengan maksud yang tersendiri.

Kali nie i plan bagi birthday encik suami penuh dengan drama dan trauma..jeng...jeng..jeng..suspen jerkan..hehehe..ok kalo tanya i reason pe i bagi dier mug sebabnya i pesan kat dia once i dah bagi hadiah kat dia..i cakap "awak jagalah mug nie sebaik mungkin jangan bagi sampai pecah dan calar..sekiranya pecah sedikit bermakna awak sudah melukakan hati saya sedikit demi sedikit..then kalo calar mug tue bermakna wak dah toreh hati saya sedikit demi sedikit..hihihi"..encik suami macam terkejut dan terpingga-pingga..mungkin dalam hati dier parah kalo macam nie...hehehe..i bagi challenge kat suami untuk menyahut cabaran i..alhamdulilah suami terima tapi cam was-was jerkan...hehehe..siap dier cakap "nie ugut ker yang"...hahahahaha..lei dikategorikan sebagai yang lebih kejam adalah tindakan "membunuh"..hihihihih..jangan marah yer sayang nanti kena jual..alhamdulilah walaupun suami boleh dikategorikan lelaki yang berusia muda (bagi yang dah berkahwin) but minda , cara dan fikiran beliau seolah-olah lebih berusia dari usianya dan mature serta lagi pandai menguruskan rumah tangga dan anak-anak dengan lebih cemerlang dari i.
Kadang kala umur bukanlah hanya terletak pada ukuran tetapi bagaimana cara menempatkan ia pada tempatnya..okey...Selamat Hari Lahir sayang semoga wak menjadi suami yang soleh, anak yang soleh dan taat kpd kedua ibu bapa, ayah yang mithali kepada anak2 kita, murah rezeki, sihat tubuh badan dan panjang umur..Aminyarabaalamin~~ 

:: my birthday boy ::

:: suami blanja lamb chop with pasta..sedap dan murah ::

:: gwiyomi tak pemberian i pada en suami ::

:: ukir sendiri..save budget tau ::

:: haruslah pacakkan skali nama i bukti dr isteri tercinta..ko ado!! ::

:: small red card ::

:: my hunny bear ::

:: ayat cinta dan punjangga i untuk en suami..maap tulisan cakar ayam skit ::

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...