YuP

Cahaya

February 6, 2015

Celebrate Birthday Nur Umairah (4 Years)


Assalamualaikum w.b.t





Aritue i penah janji nak citer story pasal celebrate anak dara sulong Nur Umairah binti Mohd Muzli ke 4 tahun..tarikh jatuh yer bezday anak dara  nie 15.01.2015 (khamis)...dah set sebelum nie nak celebrate bezday anak dara sulong dengan adik beradik i dekat luar..kebetulan tarikh bezday anak dara nie time ibu dan ayahnyer bekerja..jawabnyer makan kat luar jer la anak intan payung ibu.







: excited anak2 i tunggu makanan

: comei klaka tengok abang uwais..dah la gigi depan patah separuh...
kes main lompat2 dalam kereta





Kami decide pas solat maghrib makan dekat  Restoran Thai Kung dekat Ayer 8...since waktu tue pun anak bujang tak bepa nak sihat dan anak dara sulong demam baru lok daripada kebah..al maklum masing2 semua berjangkit2 sbb virus nyer menyerang satu umah..kat umah tue dah macam hapa dah penuh dengan ubat2 dari klinik kerajaan dan swasta..owang yang tengah menaip pun dah mula sakit2 tekak...pedih yang amat sangat...ujian dari Allah s.w.t!!





: makanan yang kami order...mengalahkan sepuluh owang makan

: sonok akak celebrate bezday dier





: amboi akak umairah siap muncung bibir tue kat depan
 
 
 
Pastu selang 3 hari dari celebrate bezday anak dara dekat Restoran Thai Kung, baru la beli kek bezday nur umairah...kek nie request dari anak dara sendiri...cibuk bebenar nak kek aiskrim...so i penuhila kan hasrat dihati cik permaisuri nie dengan belikan kek Baskin Robbin di IOI City Mall, Putrajaya...time tue plak memang nak cari hadiah nur umairah dan nur uqayla.
 
 
 
Hadiah yang i beli kat mereka nie tak sempat nak tangkap gmbr...agak2 dalam RM300 gak la spend beli baju, suar dan mainan diaorang...baju dan suar umairah i beli dekat butik GUESS dan POLO manakala uqayla lak i beli kat butik PONEY (ada kad member)...mainan diaorang i beli kat Toys r Us jer..alang2 ada kad member gak...sambil-sambil tue beli barang dapo cikit kat Tesco...memang berbaloi.
 
 
 
 



: kek aiskrim rabbit nur umairah

: selamat hari lahir ke 4 tahun akak umairah (15.01.2015)


: meleret senyuman nampak gigi..hihihi

: kek aiskrim nie ada 3 layer..strawbery | coklat | vanilla

: sedap ok aiskrim nie 







Nak dijadikan cerita semua nyer jadi kebetulan la...masa nak amik umairah dekat tadika, cikgu kata nak sambut maulud nabi beserta dengan sambutan hari jadi pelajar2 yang lahir bulan januari pada 23 Januari 2015..pagi2 i bangun masak macaroni beef.."apa yang mampu jer ibu masak akk" - i cakap kat anak i..muka umairah cam xcited i bawakkan makanan untuk kawan2 dier.






: pasan tak anak dara i sowang jer tinggi...padahal baru 4 tahun..
semua teacher ingat anak i dah 6 tahun


: merajuk sbb ibunyer tak celebrate sama dekat skool



gambar kat atas nie cikgu anak i yang anta wassap (teacher wani) n then teacher wani cakap umairah asyik tanya jer mana i tak potong sekali kek dengan die...cian akak...masam jer muka tuer...



p/s:  kalo ada rezeki nak wat majlis doa selamat kat umah putrajaya...insyaallah