July 28, 2016

Salam Eidul Fitri - Raya Ke 4 Bersama Keluarga Tercinta




Assalamualaikum w.b.t


Owh ye i masih bermood raya lagi. Kalo nak tau setiap hari i tengok wassap dan email daripada kawan-kawan, mana la tau kot-kot ada owang nak ajak datang umah terbuka mereka kan. Hehehehe. Okey la nak cerita suasana hari raya i bersama-sama keluarga tercinta. Sebelum menjelang hari raya, i decide nak balik ke kampung i di Kuala Pilah. Since kami dah ada rumah ke dua di kampung, jadi haruslah bergotong royong untuk membuat persiapan raya nanti. Sebab raya pertama tahun ini di kampung encik suami.












Follow manager raya tahun ini adalah kakngah i so dia decide nak cuba buat ketupat dan lemang sendiri. I nie setuju jer. Nak dapat pengalaman pertama kali buat ketupat dan lemang sendiri bukan senang. Masing-masing dah sibuk beli daging, santan, ayam dan macam-macam lagi. Owh, kuih raya masing-masing beli aje kecuali kakngah i. Rajin kakngah i buat kuih mazola, sempirit la dan biskut chip. I beli hajo tak mampu la nak buat sebab mood nak buat biskut raya tue takde lagi.

















Kebetulan i balik pun dah malam raya ketiga, so raya ketiga tue pun masing-masing dah rushing balik umah keluarga mentua diaorang. Jadinya raya keempat tue pun parent i dah nak balik sebab takut ari ahad tue akan jem teruk. Al maklum la mggu depan tue dah start udak masuk skola. Mana yang sempat jer la i beraya umah sanak saudara di kampung. Sambung beraya la pulak dekat umah sanak saudara di KL.






   







No comments:

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...