YuP

Cahaya

November 26, 2015

Kuih Peneram

Assalamualaikum w.b.t







Korang kenal tak kuih peneram atau sinonim nama "kuih telinga keling". Salah satu favourite food anak bujang dan anak bongsu i. Memang setiap kali pergi pasar mesti kena singgah beli kuih nie. Rasa kuih nie memang sedap. Kadang-kadang tersangkut jugak i nak rasa kuih peneram nie. 





: ibu tgkp gambo pun adik tak pasan





Kat pasar memang jual banyak kuih peneram. Tapi tempat yang selalu i kunjung yang lelaki dengan anak beranak die jual. Tak tau la sebab dah biasa deal beli dengan dia. Kalo tak beli kuih nie mesti anak2 tanya "ibu tak pergi pasar ke". Time tue memang i tahu la mesti anak2 suwuh pesan beli kuih peneram.






: tengok muka tue bersungguh2 mkn





Bila tengok resepi buat kuih peneram nie senang dan mudah jer. Tapi nak buat kuih nie nak kena ada mood baru kuih peneram jadi. Erm dah 2 minggu tak beli kuih peneram. Kalo beli, mesti berebut2 anak2..hihihihi...wassalam





: siap terngangga mulut adik mkn

No comments: