June 17, 2015

Hari Sukan Tadika Cendekiawan Tahun 2015


Assalamualaikum w.b.t




Tak habis bertubi-tubi dok tukang blog nie hah cerita hari sukan. Hye maklum lah time nak dekat2 hujung bulan Mei nie banyak sangat nak wat hari sukan sedunia. Kalo hari2 i dok cite kat bolg pasal hari sukan kowang jangan la terus muntah yer. Memang citer nie jugak i nak tulis.



: tengok udak tecik nie cbuk nk jln sndr xnak owg lain pegang


: cbuk mak ayah layan ank msg2..ribut jadinya!


Sebab ape? this first year anak dara sulong i Nur Umairah berhari sukan di sekolah die. Jadi kalo tak update hari sukan die kat dalam blog takut tak terhingat i zaman mula-mula anak-anak i berhari sukan. Ye ke idak? kowang hanguk jer la kpale tue. Moment camnie memang i tak lei nak miss. 


; akak umairah x-cited tp abg moyok sbb xdpt join sukan

: arinie akk sempat breakfast roti coklat jer..sowi sayang

Adat la bila anak yang bersukan, mak bapak lar yang paling excited tangkap gambo dan beri semangat kat anak2 diaorang. So bajet bila anak2 i dah besar bolei la diaorang tengok camne ibu ayah nye bagi pride and proud to their daughter.




: nie la khemah umah biru akak..semua kaler biru

: abang dengan ultra nyer



Hujung bulan Mei 2015 bersamaan tarikh 30 MEI 2015, adalah hari sukan tadika umairah di Tadika Cendiekawan. So bukan saja anak2 diaorang je yang participate but parent punya sukan pun hado tau..hehehe..start kul 7.30 pagi, so kami anak beranak nie tak perlu la nak kalut or kelam kabut sebabnya padang hari sukan anak kami tak sampai sejengkal jer dari rumah kitaorang. Senang..jalan kaki pun BOLEI!



: akak umairah bertukar jadi butterfly..sib bik mata akk
besau kalo sepet cam ibu lg xnmpk

: abang uwais sibuk ajak pegi khemah sukan lain

: "Hai Kawan-kawan"

: ok kak, tangkap gmbr dulu sebelum perarakan umh sukan


Tema kaler sukan umairah is BLUE a.k.a BUTTERFLY. Jadinya sebelum hari sukan umairah lagi i dah beli baju abang uwais dan adik uqayla kaler blue. Ala baju RM5 jer tapi cantik dan berbaloi kalo kowang beli. Baju sukan umairah i dah beli siap2 dalam web online Tadika Cendekiawan. Ada 3 rumah sukan kat tadika cendekiawan iaitu rumah biru a.k.a butterfly, rumah hijau a.k.a frog dan rumah merah a.k.a pe i dah xhingat.



: sibuk tcher nak manage anak2 murid tuk berbaris



: perarakan rumah biru






Memang meriah sangat. Pagi diaorang stat buat perarakan untuk setiap rumah2 sukan then baru stat bersukannya. Sukan diaorang nie divide by rumah sukan, umur anak dan tadika cendiekawan presint bepa. So umairah just participate main masuk air span dalam botol. memag gigih la anak i masuk air dalam botol. Tapi pic focus umairah main sukan takde. Tak tahu la camne lei takde dalam gallery pic handset i. Frust giler i.






: perarakan rumah merah



: perarakan rumah hijau


: semangat tengok anak dara wat perarakan

: mak ayah bezy amik gambar ank masing2




Alhamdulilah umairah menang dapat no. 1 untuk acara die. Bagaimanapun, mata terkumpul keseluruhan rumah sukan umairah adalah juara untuk tahun nie. Bangga btui i. Semua anak owang i dan abang uwais bagi support. Seronok sangat because this first time pengalaman hadiri hari sukan anak. Comei2 jer udak2 yang bersukan.


: rumah biru ungguli carta dan juara sukan tahunan tuk tahun 2015

: ibu cbuk nak candid gambar adik gak

: muka akak umairah yang kepenatan  habis bersukan

: cian akak baru dapat makan..sedap makan cendol ibrahim

: kasih seorang ayah

: sonok abang uwais tengok akak umairah bersukan yer




Okla tu jer nak citer, tuk next year 2 sekali anak2 i bersukan..mesti meriah ko!!huhuhuhu


: pueh mencari udak tocik nie..upanyer adik kat belakang ibu

 

No comments:

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...