YuP

Cahaya

June 4, 2015

Hari Keluarga KDN 2015


Assalamualaikum w.b.t



Alhamdulilah berkesempatan jua hendaknya i nak menulis blog nie. Just sikit coretan aktiviti yang i dan sekuarga luangkan masa bersama-sama. Bulan Mei 2015 nie penuh sesangat dengan Hari Bersukan. Pas satu2 ari sukan i hadiri. Salah satunya i join Hari Keluarga husband di maktab Penjara Kajang. Kebetulan semalam baru pas bertugas jadi urusetia Festival Belia Putrajaya. Rasa penat pun tak habis lagi. Tapi disebabkan dah 4 tahun tak join hari keluarga husband maka teringin gak dihati nie nak tengok dan join aktiviti sukan husband di maktab penjara kajang.



: masing2 sedondon pakai baju kaler merah menyala


: "ibu, nie ghayo peace akk"

: ultraman datang menyerang

: nie khemah kami rumah tuah




Seronok hati bukan main anak2 i. Mananya tak jumpa ramai rakan2 sebaya diaorang kat sana. Suara riuh tue dah dengar dari jauh. Tema rumah sukan husband ialah rumah MERAH a.k.a rumah TUAH. So takde masalah nak pakai baju sedondon dengan husband. 







Hari Keluarga husband amatlah meriah sesangat hokey. Hadiah2 cabutan bertuah diaorang pun bukan calang2 hebatnya. Antaranya tiket percutian di London, Bandung, Jakarta dan Vietnam, barangan elektrik seperti TV, vakum, oven, rak pinggan mangkuk, tuala, kain songket dan macam2 lagi la.


: nampak tak muka anak bujang yang x-cited






Macam-macam acara sukan diadakan, salah satunya tarik tali, berlari masuk guni, berjalan dengan sudu pingpong, kutip duit syiling dalam tepung dan yang besh nye persembahan dari artis2 dibawah naungan KDN. Memang terbaik. Siap ada tarian gelek inul lagi tuw. Terbeliak biji mata2 abang2 lans koperal kat bawah tue. Tak berkelip matanya.







: khemah rumah LEKIU

: peserta wanita, berlari dalam guni



: jom main tarik2 tali

: masing2 sibuk sorak kumpulan rumah masing2







Boleh katakan aktiviti sukan yang diaorang buat memang UMMRRMM!!!..makanan diaorang pun sedap2 dan banyak okey!. Contoh sarapan pagi yang disajikan ialah nasi lemak dengan ayam goreng, cendol (hokey cendol memang rasa sangat2 sedap yang tak rasa pekat dan manis sesangat..kalo kowang minum sepuluh cawan pun tekak kowang tak sakit dan perit), aneka kuih muih, nasi berlauk ayam goreng, daging salai masak gulai lemak, sayur kobis masak lemak, sambal belacan, taucu kicap dan paling besh pisang goreng cheese die tapi terhad. Sapa cepat die dapat.



: nasi lemak bertengkek2


: nikmat sungguh anak bujang nie minum cendol

: akk umairah dah 2 cawan minum air cendol tak henti2

Bila badan dah penat dan letih mulalah malas nak naik mendaki bukit kat tempat kitaorang parking kereta. Muka dan kulit tangan pun dah berbekas hitam dan berbelang2. Jenuh nak jadi cerah alik. Siap husband kata "nak putih cepat senang jer yang, cuci dengan kolorox tue"...sabau jer law. 



: muka kami yang dah penat dan letih..jom alik akak




 p/s: penantian yang lama dan tidak berputus asa, akhirnya dapat gak hadiah cabutan bertuah disaat2 akhir. Ada rezeki tak kemanakan.

No comments: