YuP

Cahaya

April 6, 2015

Balloon Days

Assalamualaikum w.b.t



Hari sabtu memang kami dah decide nak pergi Hari Belon di Putrajaya..Al maklum sepanjang tahun hari belon nie buat kat Putrajaya tak pernah kunjung pun...jadi dah tekad tahun nie kena gak pergi...kami datang awal-awal pagi sebab tak payah nak bersesak dengan owang ramai tapi sampai-sampai jer memang dah ramai owang yang datang...tapi i perasaan ramai gak owang2 luar yang datang..karnival hari belon nie dibuat pada 13.3.2015 (jumaat) sehingga 15.3.2015.









Macam biasa kalo tak tangkap gambar dengan view ada belon besar nak naik memang tak sah..tapi tue la, disebabkan pakai kamera yang tak bepa nak canggih dapat la gambar yang tak bepa nak menarik..hehehe...malap semacam jer kan..hehehe




: buah pengarang jantung ibu..sarangheyo!!








Tengok muka cik muda kita..taknak pandang langsung pun camera..maner yer tak cahaya matahari duk terpacak kat muka uqayla...kiehkiehkieh...cian anak ibu..tak per nak, cahaya matahari pagi-pagi nie elok untuk muka kitew...heheehe









Memang tak tahan gelak tengok aksi gaya rapper dan hiphop kat depan camera...abang jeles ayah tangkap gambar ibu dengan akak..sampai gambar adik pun dah takder dalam gambar..sabau jer la anak bujang nie..bila tengok gambar alik cam aksi ultraman pun ader..jgn tumbuk muka ayah kat depan udah la yer uwais...







Abang uwais yang tak tahan daripada terkena pancaran
sinaran matahari..jaga rupa hekaw!!





: Kiut tak gambar kami...hahahaha



Cabaran yang paling gentir yang perlu i tempuh ialah tangkap gambar anak-anak dengan cantik..akhirnya i redha hanya dapat tangkap candid sahaja..WaWaWa~ ~ ~









Ala-ala model muslimah hingak...ibu cap anak tapi muka ayah {muka sah2 klon suami}...hahaha..korang angguk kan jer la 









Yarghhh!!!! ultraman datang menyelamatkan dunia..








Akak pun nak gak...ultraman pompuan tue aper nama yer?






: muka adik yang dah tahap penat sesangat dan mengantuk



Masing-masing penat tunggu ayah diaorang pergi beli aiskrim..cibuk anak-anak nak makan aiskrim...layan kan jer law...





: sonok lattew dapat makan aiskrim coklat

: abang pun nak tunjuk gak aiskrim dier




Bila masing-masing dah minum dan makan..nampak lak owang jual belon gas helium tue...pe lagi masing-masing cibuk nak sangat belon tue...nak taknak ibu dier la kena korek duit belikan...takpe la janji kowang bahagia nak!..jangan gado-gado sudah..hihihi





: abang dapat SPIDERMAN, akak lak HELLO KITTY







Time nie mata adik dah kuyu nak tito...







Huish...tinggi bebenar belon spiderman abang..kalah helikopter..jangan sangkut kat atas pokok sudah lar sayang...tak dapek ibu nak beli baru lagi...kihkihkih







: abang uwais tunjuk aper tue sayang!

: patut la...akak umairah cibuk main belon hello kitty yer...
tengok mata akak...fokus hokey!




Since dah ada belon hingat dah takmo benda lain...ermmm dah nape budak kan...nak gak mainan lain...laku la jurujual tue..banyak btui i borong beli barang mainan tempat dier..tak pe dah rezeki owang tue...sok lusa lum taw rezeki i plak ker...tak gitew..





: sampai 5 kotak 



: wokeh..jom alik..masing-masing dah penat...pasni mandi dan tito



p/s: muka adik uqayla yang sepanjang masa tak banyak karenah..cam redha jer dik yer...next time kitew naik belon besar lak yer

No comments: