YuP

Cahaya

March 10, 2015

Class Work Portfolio Nur Umairah

Assalamualaikum w.b.t



"How are you? fine..thanks you..."
Ayat yang akak umairah belaja kat skool
Sampai 100x diulang yer..pening gak kepala i
Tanya akak "ayat tue jer ker teacher ajar"
Akak umairah balas "tak..ada banyak lagi"
"Tajuk per akak blaja aritue?", tanya i
"speaking the right english"
"How old are you"
"My name is Nur Umairah binti Mohd Muzli"



: every friday teacher akan hantar portfolio
kertas kerja umairah



: nie fail cikgu kasi..cikgu dah siap2 seperate setiap subjek
{bahasa melayu, inggeris, matematik, sains dan agama islam}



I tanya "Tue jer ke kak"
"Jap, kepala akak dah pening, byk sgt teacher ajar, ibu suka buat kepala akak pening", jawap umairah.
Larr...i juga disalahkan..dari tadi dia dok bercakap ayat "How are you? fine..thanks you..." banyak kali hingat tak pening la kepala i mendengarnye...sabau jer la dengan anak dara nie.



: klaka dan sonok tengok hasil kerja umairah 



Setakat nie i memang suka tengok perkembangan perbelajaran umairah..mewarna, sebutan dan solat..insyaallah semua dalam tangan..kadang-kadang teacher umairah selalu cakap kat i, cara sebutan dan pembelajaran umairah tak macam kanak-kanak 4 tahun but more than 6 years old..sampai cikgu pun serba-salah nak ajar subjek yang mudah dekat umairah sebab umairah dah terlebih advance. 




: need to transfer ke personal file yang lain
{beli folder hello kitty tuk akak umairah}




Bagi i maybe anak i nie kuat suka bertanya...sampai naik kebas mulut ibu dier nak menjawap. Time boleh layan tue, i layan la..tapi kalo dah penat tue adalah berubah sikit tone suara kat umairah. hehehe..
: so far anak ibu dapat BAIK or A untuk semua subjek..PROUD hokey!



so far takde la umairah merungut tak nak ke sekolah ker hape. Sebab dari mula lagi dier asyik merengek kat i nak skool kat Tadika Cendiekawan..cuma kadang-kadang tue bila amik umairah dari skool, terus die mintak susu sebab kat sekolah die suka minum pakai cawan tapi alik umah nak pakai botol susu. Bila ibu dier dah soal selidik baru akak umairah cerita kata die malu nak pakai botol depan kawan.



: result BAIK dan 5 STAR {maybe sebab
akak kaler ayam warna pinkish kut..hehehe}



Bila alik umah mesti umairah cerita harinie die buat aktiviti apa dekat skool. So tak perlu tanya dah, sebab akak umairah akan cerita A sampai Z per yang dier buat kat skool. Coz tiap2 hari i akan buat spot check dan temubual umairah setiap kali dier alik skool.



dah tebal folder akak..pasni nie ibu beli folder ring punya...senang nak kuarkan..
tapi yang pasti kena cari gambar hello kitty..




p/s: owh ye..baju sekolah umairah dah singkat...kejap plak singkat nyer..ingat aritue mula2 beli labuh ckit dan sedang elok...cepat tui anak ibu membesar.

No comments: