YuP

Cahaya

October 13, 2014

Mee Bandung Udang Galah Ori..



Assalamualaikum w.b.t


Kebetulan balik kampung MIL dekat segamat..
tiba2 pewut nie teringin nak makan mee bandung central
Sekali tue dah sampai tempat kedai mee bandung central 
Tup tup dari jauh tgk dah tutup
husband kata mungkin ari ahad nie 
kedai mee bandung tue cuti


Pelik la i, kan ari ahad johor keje
tapi maybe kedai ari ahad tutp untuk sesetengah kedai makan kut
nampak tak kowang kat situ i nak pujuk ati sendiri namanya
walaupun ati nie kempunan dan tak mengandung, i tak putus asa
cari juga mee bandung yang maner sedap


tengah2 mencari tue kami terjumpa satu kedai makan
kedai MEE BANDUNG UDANG GALAH ORI
kedai nie ada cawangan die kat seri kembangan 
dan bandar baru bangi rasanya 
tengok ramai sangat owangnyer
tentu tempat nie sedap sbb ramai owang
memang kami kena beratur la


disebabkan owner kedai nie simpati tengok i kendong anak
jadinya die bagi i masuk dulu
muka kena pandai berlakon kan..hihihii
baru ada owang nak layan
wekekekeke


Dah duduk tue nak order makan la
sekali udang galah jenis gred AA dah abis
tinggal lah udang galah jenis gred C..hahaha
takpela janji mee bandung ako ada terpacak udang galah
tehetehetehe





: tengok nie siap tersusun udang2 tuek beratuk kat atas mee..terliuk diwatnya




: anak2 dara siap berposing {gedik u'alls}



: gambar nie nak wat frame dekat umah la..cam comei jer masing2 selfie



: anak dara sulong ibu nie kalo mkn kat luar mst wajib order air milo ais die



: dah besau anak dara sulong ibu nie..focus sgt minum air feveret die
{minta ckit pun tak bagi tau}




: adik dah pandai sakat2 kakak die..tak pandai dgn kecik




: suami mula2 malu nak tgkp gmbr..tp kena paksa dgn wifey die..tehehe





: tgk kakak umairah kembang kempis minum air milo ais die..sonok sangat lattew





: order nasi goreng cina untuk anak dara sulung




: akhirnya sampai jua makanan kami...yummy~~~



p/s: pasni lei bawak kuarga i jalan2 kat muar..since jadi pro kan..asyik duk round2 kat muar jer...hihiihi



No comments: