YuP

Cahaya

September 29, 2014

My Baby Solid Food (Up to 7 Month) - Bayam Oh Bayam!




Assalamualaikum w.b.t



Pergi makan cendol kat uniten pastu teringat makanan uqayla untuk petang nie tak prepared aper2 lagi..nak buat oatmeal takut uqayla cepat lapor lak



So alik umah gedok2 dalam peti ais ada bayam dan ayam bagi main utama..ok boleh la..since tak beli barang dapor lagi..jadinya bahan2 nie jela ada dalam simpanan peti harta karun ibu..



Jadinyer kita buat bubur bayam oh bayam!!! gabungan daripada ayam dan sayur bayam...kihkihkih..merepek2 jer ako nie...dah mulakan sesi memasak dengan lajunya...



Selagi tak dengar jeritan pontianak sundal malam uqayla lebih baik eiko masak2 cam tunderket..macam biasa la kakak jadi pengawal keselamatan jaga adik2 dier dari masuk dapo...



: red spinach | carrot | ayam | butter unsalted | tofu


ok nak habaq ckit..carrot tue i pakai carrot australia..ayam i amik yang dada punya..tofu i guna brand giant punya dan butter brand anchor yang unsalted punya






masukkan beras wangi yang dah direndam ke dalam periuk dengan carrot yang dah diparut selama 10 minit kemudian masukkan ayam..agak2 dah nampak lembut ayam blei masukkan red spinach dan tofu..





No comments: