December 27, 2012

Our Family Day At Malacca

Assalamualaikum w.b.t
Actually vacation nie xdirancang pun oleh kami. Tapi memandangkan nursery anak cuti pada 24.12.2012, so suami decide nk membawa kami bercuti di melaka. Then dh booking hotel n wt tentative program makanye i pun mengajak la kuarga i tuk bercuti bersama2. Al maklum la si adik i yg bongsu tue asyk merengek kat mama i xwat die g jejalan..hehehe..daripada nk bermalam 1 ari jd 2 ari bcoz jalan teramat2 la jem n sesak serta rmai owang sesangat..memang menguji kesabaran tui..hihihi..pe2 pn kne enjoy..mmg sonok sgat..n xpuas nk berjalan.
 
 
 
Jadinya sesi menjelajah pun bermula..first day kami melawat Taman Rama2, so kat cne bukan setakat ad rama2 xp spesies lain pun ad such as spesies burung, ular, charmeleon n byk gla..then kami g naik Menara Taming Sari..ya ampun mmg ramai owang nk kne menapak kete dh la jauh pastu nk beratur beli tiket pnyala rmai owg..eemm..nsb badan!~~
 

: Taman Rama-rama

 
 

: at Menara Taming Sari

 
 
Kemudiannya sesi menangkap gambar disekitar bandaraya A' Famosa..memang rmai umat dekat sana..so kitaorg snap pe yg lei kitaorg snap..coz rmai sgt owang..nak tangkap pun xde space nak wat aksi..hehehe
 

: Gambar candid i


: A'famosa

: keretapi KTM, kpl terbang, kereta bomba dan kereta lembu
 

: fotoshot anak bujang..muhammad uwais

 
Dlm kul 3 lbh kami g check in kat Renaissance Hotel (5 star) gtu..memang cantik n puas..yg plg besh yer byk channel astro lei tgk ngan tv flat skrin yg bsr ok..chewah~~ berlagak kn..hehehhe..jgn jeles..nk xnk plak dpt hrga government rate..hye..hye save g budget i..hohoho..pewut pn dh berbunyi maka nye kuarkanlah segala bekalan mknan yg i msk kat umah..bgun pagi2 dlm kul 5.30am sesi bermasak bermula coz nk bertolak dr umah dlm kul 8.30am..so xde la jln jem..
 

: our room


: bekalan makanan - mee goreng, nugget dan roti telur sardin


: snap pic selps checkout hotel
 
 
Sesi malam pula kami candle light kat Ikan Bakar Muara Sg. Duyong..time tengah beratur pjg nk cop tmpat tiba2 pasan asl rmai owang menangkap gambar ngan awek bju biru tue..eh..eh..cam knal je laki tue..ye..itu la en yusri n lovely wife puan lisa surihani..xp i malu nk gedik ngan lisa..so tgk dr jauh la jwbnye..hihihi
 

: ikan Bakar Muaran Sg. Duyung

 
 
Kebesokkan arinyer pula kami pagi2 g kami dh kuar dlm kul 10 am tuk naik kapal cruise Malacca..memang sonok tengok pemandangan..xp time tue hujan renyai2 n sayup2 angin memang tangkap lentok la dlm cruise tue..sampai anak bujang pun dah terlelap..aman ajer...abis penat berpusing naik kapal cruise kami pun decide g bershopping dekat Dataran Pahlawan..Enjoy~~~ shopping..paling banyak shopping bju anak2..coz ngah sale kat Brand Outlet dan Padini..CAntikss!!
 
 

: Shopping at PADINI

 

: ibu n ayah cbuk beli brg die lak cbuk berfashion kat blkg..hehehe


 
: Malacca Cruise River
 
: muhammad uwais nyenyak tdok dlm cruise
 
: aksi2 kami sekuarga..yippie~~!!

 

: KAMI berempat..

 
 
 
 
Tapi ari sebelum kami nak bertolak alik, anak bujang i lak kne demam n selsema..yer..nie gara2 ibunye main ujan ngan anak2..sowi sgt2 syg!..but demamnye dh mula kebah n beransur pulih atas doa anda semua jua..time ksh..
p/s: m00d baik nk tulis karangan dlm blog ^_^


: jem sesangat..time owang alik keje n cuti..sabar


: time nie uwais dah start nak demam..xp still happy


: me n uwais..tatata~~ malacca..c u next year!!

























No comments:

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...