YuP

Cahaya

March 12, 2012

Luahan Hati I as Ibu & Isteri

Assalamualaikum w.b.t

Actually yesterday i anta my hubie kat stesen LRT express at Putrajaya so angkut skali la ngan my queen..yang rasa sedih nyer muka my queen yang sedih amat bebenar bila tengok ayah nyer pergi..well i'm ur mom but xlei disangkalkan sama sekali yang Nur Umairah memang rapat dengan ayahnyer even tdo pun siap berpeluk ngan ayah dier..bila balik dari anta ayah nyer terus tdo ngan beg botol susu dier sekali cam xmau lepas..bila i selak n tanggalkan beg tue terus dier menangis..OMG!! really xsampai hati..adakah Nur Umairah anggap beg botol susu tue badan ayah nyer?...<_<..  malam pukul 1.00 am Nur Umairah bangun nak susu siap mata dier berpinar-pinar carik ayah nyer,,,once tgk muka i yang pura-pura tdo baru la muka dier cam "redha" jer ayah nyer memang pergi outstation...{i rasa la} hehehehe..pagi-pagi tadi dalam kul 6.50 pg tadi i dah anta Nur Umairah kat taska...taska time tue pun lum bukak lagi..nak wat camner ibu nyer xreti nak arrange masa nak g kejer naik kete...baru nak sesuwaikan diri..xper sabar la wahai anak ku...seminggu jer..bertahan la ngan ibu nyer...ibu akan jaga mu sampai hayat ibu..hohoho..malam nie ibu makan nasi ayam yang dah siap ditapau..al-maklum suami xder maka rasa cam xberbaloi masak sendiri dengan tenaga yg manyak walhal xder teman pun nak makan sama..bila pikir-pikir manyak juga tanggungjawab yg i lepaskan sebagai ibu dan isteri oleh kerna morning sickness yang teruk (bukan takat pagi, petang n malam pun menyerang..selera makan pun xder..sampai trun 7kg)..skang bila dah naik n selera makan menggunung kne lak minum air gula coz berat badan naik secara mendadak sebanyak 3.5kg dlm sebulan...ya ampun!!~~...ku tabahkan jugak la ati ini..skang nie ati i rasa sedih n berbelah bahagi bila tengok Nur Umairah..xtau la napa..emosi org mengandung ini selalu sgt mudah ternganggu...ekekekekk...


Kadang-kadang terpikir gak camner la kalo xder husband kat cc i wat selama-lamanya..mintak simpang 44...sayang sangat2 kuarga i..semoga bahtera mahligai yang kami bina kekal bahagia hingga ke syurga..tatkala membelek2 blog ibu-ibu mengandung, terdetik ati i camner la dah ada ahli baru dlm hidup kami..mesti bertambah meriah..Nur Umairah pun xder la nak main sowang-sowang (cakap pun sowang-sowang..huhuhu>>kitaorg kalo dh penat layan dier maka kami senyap kan jer or mengiyakan jer) for ur information anak kitaorang nie memang peramah yang amat sangat sampai udak sekeliling dier, dier tegur n layan..kelakar betui..okies sampai takat cni aja..time to back..nak amik my queen g n melayan dier..xlupa call suami tersayang...bew..bew..wassalam

No comments: