YuP

Cahaya

June 27, 2016

Juadah Berbuka Puasa Hari Ke 8, 9, 10, 11 dan 12


Assalamualaikum w.b.t


Uish dah hari ke 22 ramadhan kita berpuasa. Rasa macam sekejap jer. First time rasa puasa macam sekejap je. Kalo dulu minggu pertama puasa pun dah tak sabar-sabar nak hari raya. Camne uall's punya target sembahyang terawih?.. Hari kesepuluh bulan ramadhan ini adalah malam lailatul qadar. Seronok sangat. Okey disebabkan mak jemah tak ada masa dan mood nak tulis satu-satu post berkaitan juadah berbuka puasa, maka sila la melihat menu juadah yang sempat i snap. Kadang-kadang tak sempat nak snap al maklum masak pun dah kul 6.15 petang so nak kena rushing masak. 


Belum lagi masuk dengan "customer" yang tak diundang membuat pesanan makanan yang berjeler-jeler nak tak nak akak umairah dan abang uwais. Belum sempat bukak tudung dah tanya makanan dah masak ke lum. Stress mak jemah hokey. Kalah chef kat luar. I masak main campak-campak dan ikut hati sesendiri hajo. I masak tak la pro sangat. Tapi janji sodap kan..mehehe.






Menu: Gulai Ketam dan Sayur Kacang 
Panjang Goreng (hari ke 8)



  











Menu: Ikan Cencaru Sambal dan 
Sayur Bayam Goreng(hari ke 9)











 Menu: Kari Ikan Pelaling (hari ke 10)

: sayur ulam-ulaman ajer tak sempat nak snap





Menu: Udang Masak Rendang Basah dan 
Sayur Paku Pakis (hari ke 11)












Menu: Ayam Goreng Sambal dan Sayur Ulam-ulaman (hari ke 12)






   
p/s: ok dah sambung sok..mata dah kuyu..kihkihkih

No comments: