May 9, 2016

Hari Jadi SuamiKu



Assalamualaikum w.b.t




Mana mungkin untuk seorang isteri melupakan tarikh hari lahir insan tersayang yang bergelar suami. Sungguh pun suami sendiri tak hingat birthday die sendiri tapi i insyaallah akan ingat hari lahir suami tercinta. Sampai husband cakap "eh, arinie hari jadi saya yer?". Sampai terkelip-kelip mata mengingatkan tarikh lahirnya.

















Takpe la sayang, sekurang-kurangnya beruntung dapat isteri yang sentiasa mengingatkan tarikh lahir suami. Tapi yang pelik nyer tarikh lahir i dengan anak-anak takde plak die lupa..mehehehe. Sambutan hari lahir husband nie letih sikit nak pikir nak beli hadiah apa. Sebab ye, setiap kali i tanya kat dia nak hadiah apa? mesti jawapan dia "takpe yang, wak simpan je duit itu untuk perbelanjaan anak-anak, tak pun wak beli baju anak-anak. Goli hati den tengok golagat udak tocik nie!



















Sampai tahap macam tue sekali setiap kali i nak belikan hadiah birthday untuk husband. Nak kena jugak i explain bagitahu kat die "Yang, baju anak kan dah beli tahun lepas takkan nak beli lagi, kini giliran awak lar pulak saya belikan baju baru or benda baru yang awak suka". Tue pun i paksa-paksa buat2 tunjuk seluar, baju kemeja dan kasut. Last-last husband anggukkan jer kehendak isterinya bukannya kehendak suami..kihkihkih. 





So i celebrate birthday husband dengan anak-anak dekat 2 tempat. Tempat yang terlintas dekat fikiran i adalah AEON Mall, Shah Alam [belum pernah terjah lagi] dan KLcc. Makanan yang husband berkenan nak makan is pizza. Maka, i tunaikan segera impian husband tapi yang pasti bukan di pizza hut [motip taknak makan kat pizza hut edak ku tau..kena tanya cik abang sendiri]











Menu: Spagethi Carbonara dan Pizza Pinnichio





: sodap hokey









So apa yang i belikan hadiah untuk suami tercinta adalah baju kemeja kerja husband dan seluar panjang brand Dockers untuk dia. Nak bagi kek, husband taknak and prefer lagi makan di luar. Kata dia lagi kenyang makan nasi daripada makan kek. Apa-apa jer la cik abang janji wak happy saya pun happy. 






















Bila dah beli dan angkut barang suami dan anak-anak, mula la ibunya nak retis beli beg fossil. Kebetulan ada member kata ada purse fossil yang cantik maka i rembat cepat-cepat sebelum kehabisan stok. Itu jerlah cerita kami menyambut hari jadi suami yang tersayang. 


p/s:   Terima kasih Allah kerana Kau jadikan dia untukku

Terima kasih abang kerana hadirmu membahagiakanku......

SELAMAT HARI LAHIR SAYANG!!

No comments:

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...