January 14, 2016

Special Birthday Celebration Nur Uqayla For 2 Years


Assalamualaikum w.b.t





Ulang tahun kelahiran nur uqayla, i wat memang simple saje. Takde macam tahun sebelumnya. Lagi pun birthday adik, husband kate lebihkan banyak bawak anak-anak pergi makan. Husband cakap asyik beli mainan jer. I turutkan jer kata-kata boss as long ada celebration untuk adik. Rasa cam cepat jer masa berlalu. Belek jap tengok video adik masa baby hingga la adik umur 2 tahun. Rindu i waktu dulu-dulu masa lahirkan adik. Cepat betul adik membesar.




Ok cerita pasal bawak anak-anak pergi makan, ari sabtu yang lepas i cadang nak bawak pergi celebrate jauh tp tak jadi. Tiba-tiba i terpikir nak order pizza dominos since malas nak masak ngah ari tue. I order secara online jer la. Menu pizza dominos yang i order just 3 sahaja yang crunches. Banyak-banyak order takut tak abis makan. Sebab pizza kalo dah sejuk dah tak sedap nak telan.



: nie jer yang mampu hidangkan tuk birthday gegurl ibu...sowi







Seronok la diaorang makan. Sampai licin. Suka tengok anak-anak makan, berbaloi la beli mahal-mahal, anak-anak makan abis. Adik makan pun sampai jilat jari. Hamboi kalo makan nasi tue payah bebenar nak nampak jilat jari. Hihihihi.











: excited masing-masing dapat makan pizza



Then semalam i bawak anak-anak jejalan kat Alamanda sebab kebetulan adik laki i nak beli cincin tunang. Bila berjalan tue memang perut lapa la kan, nak tak nak cuaca sekarang panas. Alang-alang cari air terus pegi makan kat Old Town White Coffee. I kempunan nak minum air coffee hazelnut (bukannye request dari birthday girl..hehehe). Lagi pun anak-anak suka mee kat citu.












Pastu kami decide beli beberapa slide kek secret recipe untuk celebrate birthday adik kat umah dengan 2 batang lilin. Memang simple sesangat. Hadiah kemudian ibu beli yer sayang. Ibu tengah survey kasut dr. Martens or sneakers sport tuk adik..huhuhu.










Ingat tak costume kat bawah nie. Dulu birthday akak umairah waktu umur 1 tahun kami pakaikan pakaian ala-ala fairy tale. So now en husband i tiba-tiba bukak stor keluarkan costume nie then terus pakaikan kat adik uqayla. Windu i waktu zaman celebrate birthday akak umairah. Sekarang akak umairah pun dah 5 tahun. Cepat btui akak membesar. Next entry kita cerita lak sambutan hari lahir akak umairah. Esok birthday akak..and my plan is...jeng jeng jeng....tgguuuuuuuu!!!!











No comments:

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...