August 18, 2015

Hotel Meritz Miri, Sarawak

Assalamualaikum w.b.t
Ish..ish berhabuk ckit dah blog nie tak berusik. Biasa la kalo dah namanya orang audit memang kejenye dok oustation hajo. Tertelan air liuk nie bila nak menaip cite pasal hotel yang i menginap ketika beroustation di Miri, Sarawak. Bukan hotel tue seram tapi memang best dan hokey.











Kalo hotel nie i bagi rate 4/5 star. Kalo pasal harga hotel nie macam biasa i ambil yang government ratenya. Walaupun kowang tgk dalam laman web hotel nie sampai RM400++ per night, tp bila call tak pun harga cecah sampai hrga kat atas.Lagi satu hotel nie sentiasa penuh. Kena cepat booking takut tarikh kowang nak pegi melancong ker or bekerja dah takde room. Kowang lei visit kat cnie for more details Meritz Hotel, Miri







Sebab tempat nie famous owang nak menginap selain facilities die adalah kerna hotel nie dalam bangunan sama dengan shopping complex (Bintang Mall). Sempat gak la i dengan opismate tgk wayang malamnya. Nak jalan2 tempat jauh dah tak bleh sebab kami bekerja kat sana hanya 2 hari jer. Masa nak berjalan2 tue tak ckup dan tak puas.










Nak cari tempat makan pun senang. Macam2 ada cuma jangan la kowang yang beragama islam makan kat kedai Station One. Nampak cam halal tapi tak halal pun sebab diaorang ada serve beer (arak). Sampai kami hampir tertipu nak pegi makan kat sana sebab tengok macam ada orang melayu makan kat situ. Bahayakan!. So kalau nak makan ker or minum jangan tengok pada orang yang makan kat situ tapi haruslah selidik ke"halal"an kedai tersebut. Hokey!!






No comments:

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...