YuP

Cahaya

April 27, 2015

Happening In JB : Legoland Part 1


Assalamualaikum w.b.t


Ok! ketika menulis blog nie sebenarnya mood nak tulis tue tak sampai lagi..tapi bila dipikirkan alik, time ada masa nie la i kena gak kerahkan idea tulis cerita mengenai tempat yang i holiday bersama-sama kuarga baru-baru nie di Johor Bahru.




: acara wajib kalo dah tiba di Legoland..smile semua~~


Idea holiday ke JB nie pun kebetulan encik suami tercinta beroustation di sana selama 3 hari. So kena amik kesempatan dengan bercuti di sana. Macam biasa tak sah kalo tak pergi Legoland dan Hello Kitty Town. Tapi arinie i cite dulu al kisah i pergi ke Legoland dengan my familia. Tiket haruslah kena beli, so en suami awal-awal beli secara online. 




: dah bayar tiket online pun nak kena beratur gak..sbb mslh sistem
tuk pengesahan..Edeh~~




cam2 cara posing akak umairah dan abang uwais kat kaunter tiket..siap mat salleh dok bantai ketawa tengok gelagat anak2 i.







Harga tiket kami hanya pergi sesi theme park saje. Tue pun tak abis round satu pusingan. Terlalu lah besar sesangat. Maklumat detail harga tiket boleh tengok kat laman web Legoland...bolei klik disini Harga Ticket Legoland. Harga tuk Theme Park bepa, harga Water Park bepa dan harga untuk kedua2 pun ada juga. Special price untuk mereka yang ada MyKad.



Image result for tiket legoland malaysia
: tiket Legoland

Image result for kupon makan legoland malaysia
: kupon makan free



Harga tue dapat kuang banyak ke sikit? bagi i kurang gak la dalam bepa hingit. Nak tak nak kami pergi tue pun dah stat kena GST 6%. Owh yer lupa nak gtaw date yang kami pergi holiday nie 1, 2, 3 dan 4 April 2015. Rimba-rimba hangrek la kan ~ ~ ~



: adik bru bangun dr tido

: tgk muka adik masih mai-mai lagi tew




Sebelum tue meh kita posing-posing sat..then baru kita terokai itu Dunia Legoland ~ ~ ~



: "cam model tak akak ibu", kato nyer






Untuk makluman semua udak yang berumur 3 tahun ke bawah tak dikenakan caj. Kebetulan time tue uwais tak masuk lagi umo 3 tahun, jadi nyer i hanya bayar part kami dewasa dan seorang kanak-kanak. Dapat la free vouncher RM30.00. Jadila daripada tak dapat apa-apa langsungkan...hewhewhew








Macam-macam tempat pergi sampai anak2 pun dah terlalu tired sangat. Bagi susu jer terus terlelap. Dah stroller satu, jawabnyer ayahnyer la yang dukung anak bujang i. Nasib bik tempat letak kami parking kete tak jauh. Kalo tak jenuh nak berjalan nyer. Lagi satu yang besh dan budimannya owang malaysia nie tak kedekut dan berkira. 



Tak kedekut dan berkira ni dari segi ukur ukuran ketinggian anak. Yerla anak bujang i nie tak ler tinggi bebenar cam akak dier. Jadinya istilah rugi anak2 tak dapat main tue memang takder.



: abang dan akak tengah tggu turn nak driving

: nie contoh ukuran yang diaorang ukur tuk anak2 kita
sebelum diberi kebenaran tuk bermain


: muka adik yang excited nak drive..kewkew




Sekali dengan ibu dan ayah nyer join main. Tapi memang tak dinafikan, tempat permainan Legoland nie kawasan die besar yang amat sesangat. Lotih makcik nie nak berjalan...kihkihkih...Walhal masuk Legoland punyalah awal dalam pukul 11.15 pagi, keluarnye kul 5.30 petang. Tue pun tak abis main. Tapi memnag puas hati wokeh..jom layan ciked gambar yg sempat i candid..tara~ ~ ~



: kata abang "ati-ati dik nnt jatuh"

: abang bawak adik pegi jalan2 ya~

: time nie abang cam dah stat mengantuk..memang time tdo die pun



- aksi abang uwais kalo drive kete -

: dasyat abang drive sampai lei berdiri..hihihihi




                          - aksi adik uqayla kalo drive kete -


: mula2 adik takut nak naik.

: cam berminat jer adik dengan kete merah nie


: "ibu, adik drive cam michael shcumaker x"




Masa nie bawak akak umairah dan abang uwais wat ujian driving license...alhamdulilah pasni lei la bawak kete...boleh la ibu dan ayah relax kat belakang macam bos..hihiihi





: nervous msg2 first time drive kete





- Masa untuk amik lesen memandu anak-anak -



: finally..they got it!!



Lenguh gak, sebab tempat Legoland nie besar..tak menyempat nak main semua permainan yang ada kat sana. 













Umairah sonok sangat nak masuk tengok Lego's Friend LIVE kat sini tapi rezeki tak ada sebab event tue petang baru start dalam kul 3.30 pm..erm kalo dah penat2 tue memang tak kuasa la hakak nie nak patah balik..hihihihi..next trip la yer akak...tangkap gambo pun jadi la yer...cian anak dara sulong i. Nak buek camno..rezeki takdo..sobs..sobss





LEGO Friends


: ibu pun cibuk nak jadi artis gak...kihkihkih




Bila masing-masing dah penat dan lapar..mula la cari port tempat makan..tak jauh dari tempat yg kami main dah nampak signboard restaurant Legoland..nie tempat makan main utama katenye.






: adik pun dah mula nak stat meragam..cuaca yg panas terik lak tew





: adik dah mula nak merengek sebab pewut dah lapau..alolo..kiut tap!




p/s: entry Legoland nie akan di sambung dengan Legoland - Part 2 yer..banyak sangat gambo dan cerita yang nak di olah..kato tuan empunya blog...jangan mare hihihihi..wasalam












No comments: