January 7, 2015

Kak Long dan Abang Ngah


Assalamualaikum w.b.t





Dah berkusam blog nie nak tulis pasal anak dara sulong dangan abang ngah nie..tapi setiap kali tulis dah takde idea nak tulis per..takut menulis tue ayat yang merepek2..this point nak cerita al kisah kaklong dan abang ngah semasa berada dekat kampung 2 minggu lepas..dapat plak call dari mak mentua yang kome-kome nie kalo kat kampung suka sangat bebenar berebut mainan dan bergaduh..bila sowang dah mengalah yang sowang lak buat hal yer..






: abang ngah wat pura2 tido..kui3





Kat umah? memang mereka2 nie suka sangat bergado berebut mainan..bila dah beli sowang setiap satu bergado lak nak dua..jadinye memang i yang akan take over untuk amik kesemua mainan dan simpan..melalak tak? wokey..yang kaklong nyer akan merajuk dan abang ngah nyer diam jer dan amik susu terus baring..nampak tak beza mereka berdua...pujuk? yang sulong kalo merajuk bila dah pujuk taknak dengar, kali kedua i akan biarkan jer..tapi i takkan diam jer rasanye..hehehe..kalo merajuk tak menangis takpe..nie kalo dah siap menangis terpekik melolong memang kesabaran tue menguji...last conclusion nyer ayah dier yang datang pergi pujuk akak...baru la nak diam..



















Dah diam tue pepandai la kaklong nyer datang cakap dengan i..nak pujuk ibunyer lak jangan mare dier lagi..abang ngah kat bawah tue dok sengih2 jer tengok gelagat kaklong nyer..kihkihkih..tapi kadang2 abang ngah nie suka gak kalo dah mengamuk dah pandai baling barang2..cam2 peel anak2 ibu nie...tapi alhamdulilah rasa bersyukur sangat2 dikurniakan dan memelihara 3 amanah Allah s.w.t...bukan senang..dan nielah salah satu "assignment" yang Allah s.w.t berikan paling susah untuk kami kedua ibu bapa nak mendidik anak2 supaya menjadi anak yang cemerlang di dunia dan akhirat..Mudah2an Allah s.w.t permudahkan segala2nya dan memperkenankan doa2 kami supaya kami dapat menjadi ibu dan ayah yang mithali..amin






   

: cuba teka mereka nie tengok sapa

: hehehe..ayah diaorang nie siap buat maharaja lawak lagi kat tepi i




P/s: gambar nie i candid pagi2 dekat kampung sebelum bawa diaorang nie alik ke Putrajaya..erm kalo dah petang2 mood nak alik home town nie dah ada sifat "M"

No comments:

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...