December 5, 2014

Menginap di Hotel Pullman Kuching



Assalamualaikum w.b.t


Tiba-tiba kan cerita pasal hotel..ahakss..sebenarnyer nak sharing sikit maklumat berkaitan dengan hotel2 yang i pernah duduk dan best...yang penting senang tuk tuan punya badan review sendiri bila next punya outstation..takde la terkial2 nak carik dan ingat hotel yang i pernah duduk.



Al maklum orang yang mudah pelupa cam i wajib tulis diary or memo reminder diri sendiri..hehehe..ok kalo yang mane kater hotel pullman nie mahai la sesangat..wokeh i rs rate hotel pullman nie tak la semahal sesangat yang disangka..tapi bagi yang keje gomen lei la yang jenis pangkat bawah macam i, lepas la claim balik hotel..hihihi...dulu rate hotel RM 160 ke atas tak lepas..kat situ u'alls lei la tau i nie jenis gred apa jer kan..hihihi..takpe i tak kisah janji lei claim..



Bila pekeliling perbendaharaan kerajaan yang baru keluar (1PP) maka blei la kami yang gred bawah nie merasa duduk hotel yang selesa sikit..kebetulan i pergi outstation ke sarawak..jd i cuba2 la tgk2 harga hotel pullman nie lei ke lepas tak untuk rate cam i..alhamdulilah melalui perbualan telefon dgn orang reservation room dpt la harga dlm RM255.20 (government rate...erm cukup2 jer dengan rate i tuk claim..ok la..bila lg nak merasa tidur hotel mewah2kan).




Untuk pengetahuan semua i pergi sarawak sowang2 tau..last2 minute sbb bos kecik ada emergency hal yg tak dapat dielakkan...survive la i sowang2 kt sane..nsb bik la hotel masyuk..so lei la lyn facilities dekat hotel sane..lyn tgk cite and movie yang best2 blako...kihkihkih..first i smpai hotel pullman, sarawak i nak bayar cash la kt receptionist {dahulukan duit sdn bhd dulu sebelum duit advance masuk..kopak duit sekejap..}...tup-tup orang hotel kate harga semalam hotel i hanya RM208.80 (untuk government rate tau) abis i..dah la mintak advance punya la banyak...reason bagi harga murah sebab diaorg punya manager marketing yang bagi..ermmm..tak habak!! (ckp dlm ati jer la)



Takpe2 jgn susah hati ..janji jgn kena bayar lebih..bersyukur la..k dah la..layan jer gambar i dapat snap dengan handset yang tak sebepa nie..hehehe


dpt katil 2 single bed..yang quenn size dh xde






: item yg plg i suka..dumbell n planto




: siap dgn ironboard dan seterika..xyah nak bising2 nak kne call
housekeeping or pegi bilik yang dh siap tmpt iron



: cantik tak bilik air die..tiap2 waktu rs nk  mandi



: aksaseori toilet yg cantik diletak di dlm bekas kaca ko..






: warna hitam menjadikn ia tampak eksklusif










: my tab mandi







: wokey..yg nie i plg terendat ckit..weight scale..trauma sikit kalo nk timbang





















: my breakfast yg lei telan dlm pewut..yg lain tak mampu
sbb byk sgt pilihan makanan




: ada masa terluang kit wat workout sat..dalam 30 minutes pun jd la...




: penjagaan diri sebelum nak tidok




: teringat ada biskut mori dlm handbag yg dpt dlm flight so kunyah dulu
sebelum telan collegen radiance signature



: sedap untuk supper malam2..berasaskan oat..baik tuk perlawasan




p/s: ada duit, diberi kesihatan dan masa boleh bawak family tersayang duk sini dan berjalan2 dekat sarawak...hehehe..mudah-mudahan :)

No comments:

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...