August 12, 2014

Eid Mubarak 2014



Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulilah syukur sangat2 pada Mu ya Allah atas nikmat kurniaanMu..Di kesempatan ini i dan sekuarga menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf di atas kekhilafan kami selama ini..terkasar bahasa, terlepas kata atau kesilapan yang sengaja atau tidak disengajakan..terutama kepada mama and papa, adik beradik, saudara mara, sahabat handai dan kepada sesiapa yang mengenali kami. Mohon Maaf Dipinta..wokehh..KOSONG-KOSONG..especially kepada suami tercinta..maaf sayang kalo selama ini ayang ada terkasar bahasa or buat sayang terasa..biasa la kan adat asam garam orang yang berumah tangga..tak sentiasa ok jer...tak gtew..muhuhuhu~~


Owh ye..sudah agak lama jua patik tidak berblogging nie..tup-tup terus citer pasal raya 2014..last post pun citer pasal preggie kan anak yang ketiga..ok selit sikit citer pasal anak ketiga i namanya Nur Uqayla Binti Mohd Muzli ( Cahaya Kebijaksanaan)..lahir aritu pada hari 8 Januari 2014..n then kena serah diri sbb nye dah overdue 45 minggu ok..adik uqayla takmo kuar..dah sonok duduk dalam pewut ibu yer sayang!!...hehehehe..berat 3.8kg pada pukul 4.45 AM..alhamdulilah dua2 selamat...


ok ok dah basi dah cite pasal anak nie..post kali ini nak cite pasal x-cited tahun nie beraya berlima...BER LIMA okkk...syukur2..first raya untuk tahun nie suppose di kampung suami..tp selepas berbincang kami decide balik beraya pertama di rumah bonda dan ayahanda i yang baru siap di Kuala Pilah, N9 bukan kat Sungai Buloh tau..besh sesangat..kalo beraya dikampung memang terasa lain n suasana beraya tue memang FEELing habis..thanks hubie sbb bertolak ansur dengan isteri tercinta...mehehehe..kami decide balik ari sabtu tengahari..boleh bersahur dan berbuka posa dikampung..paling bessshnye..first time beraya dirumah parents dikampung..n then tak payah berebut2 cari tempat tido..hehehe..tenang ok!!...suka ati jer nak wat apa..nak menjerit n terpekik melolong pun blei..takde masalah nyer..xder siapa kisah...Gulppps!!! lupa..sebenarnya ada orang yang kisah..husband i...kihkihkih


So preparation tuk juadah hari raya wajibunah dibuat sebelum raya wokehh..pagi2 ahad lagi kaklong, abg ipar n mama i pegi pasar beli daging, ati, limpa, paru (semua organ lembu lah senang cite)...yang pasti hidangan wajib kami ialah SUP TULANG GEAR BOX selain lemang, nasi impit, kuah kacang, rendang daging dan ayam....tak lupa lontong..ada setengah owang panggil lodeh..amana2 la janji benda yang sama...terbaikkkk punyerrr~~ kalo kat KL nak masak juadah banyak2 nie terpaksa masak kat dapur kecik jer kat umah..tp istimewanyer kat kampung tak payah pkai gas or risau gas ko00 dah habis..pkai unggun api jer...terbaikkk..baru ada feeling raya..ko nak taruk kuali besar2 pun blei...tak de sapa nak heran pun..hehehe

Meh tengok suasana raya yang btui2 rayerrr punyerrrr~~~

: POTONG JANGAN TAK POTONG

: POSING SIKIT MAMA..HEHEHE

: RENDANG DAGING

: KIUT YER MAMA..SIAP PEES2 GTEW

: RENDANG AYAM

: KUAH KACANG

: SUP GEAR BOX..TERBAIKKK

: SELFIE SIKIT DENGAN ANAK DARA



: TAYANG SIKIT MATA PKAI CONTACT LENSE DR LOFALENS

: TIME SELFIE NIE ANAK2 TDO..PENAT BERAYA..SO PELUANG IBU NYER SELFIE


: NUR UQAYLA PUN NK SELPIE



No comments:

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...