YuP

Cahaya

November 19, 2013

3rd Pregnant: 34 Weeks



Assalamualaikum w.b.t


Now 34 minggu usia kandungan baby dalam pewut nie...ok, kat sini gak nak explain yang kandungan i kali nie bukanlah anak pertama or kedua tetapi ketiga..hehehe. taksub tak i nak mengkhabarkan nye. Hebat sesangat ke kan. Chewah-chewah.


Apa-apa pun semalam i pergi check up di KK Putrajaya Presint 9. Then cam biasa wajib ditemani oleh suami tercinta. Kalo encik suami kena outstation, haruslah date check up kena tukar ok!. Tak best kalo tak ada "bear" sebelah untuk tempat nak landing kepala nie sambil-sambil kunyah kerepek and minum air kotak dekat bahu encik suami..huikhuikhuik.


Dari pregnantkan anak pertama sampai la anak yang ketiga nak gak encik suami temankan..cam lah tak lei pergi sendirikan..memang gedik tau...hihihi..nasib baik la encik suami layankan jer. So waktu checkp up alhamdulilah HB ok, urine test ok, baby dah kedudukan Cephalic {that means, kepala baby dah ke bawah}. Next appointment (36 weeks) baru jumpa doc and jumpa baby dalam pewut {scan}.


Kepada sesiapa yang tanya i, pewut yang membuyut nie tak der rasa sakit apa-apa ker sekarang?..jawapannya: actually kaki yang dulu having cramp or urat simpul biawak nie alhamdulilah dah berkurang {since consume ESP shaklee sebulan} memang nampak kesan nyer. Minum susu kambing still i minum {ambil paket susu kambing Hi Goat} nampak perubahan pada badan ibu..kesan pada baby kena tunggu baby dalam pewut keluar dulu la..hihihi..time nie pun dah mula rajin makan kurma and air kelapa.



Tapi kekadang tue kaki ini rasa lenguh-lenguh sesangat..manernya tak "hebat" sakit kaki sebab mengejar anak bujang yang semakin lasak dan cerdik ok..tak kurang gak dengan anak dara yang sentiasa nak dilayan macam permaisuri..hihihi..tapi apa-apa pun puas hati anak-anak ada depan mata..sayang and cinta anak-anak ketat-ketat ok!!!


Tue la harta yang i boleh bawa sampai akhirat..mudah-mudahan anak-anak ibu menjadi anak-anak yang soleh dan solehah...amin..ok lupa nak gitau..i nak sharing dengan uall's doa untuk memudahkan bersalin..boleh search kat PAKCIK GOOgle..taip bismillah enam..amalkan setiap kali solat..fadhilat bukan setakat mudah bersalin malah sebagai penawar penyakit. Manusia mampu berusaha dan bertawakal, selebihnya kita serah kepadaNya..


p/s: perasaan takut and gemuruh dah datang..hahahaha...gedik tau padahal dah anak ketiga..yer la lain anak lain caranyakan...kihkihkih..pe-pe doakan i dan baby sihat-sihat ok..

No comments: