February 28, 2013

Trip To Cherating 2013


Assalamualaikum w.b.t
 
Rasa cam dah lama tak update blog..maklum bezy la sangat kan dengan melayan karenah anak-anak dan kerja yang tak kehabisan hingga akhir hayat nie..meh nak cerita pasal aktiviti yang kami buat bila cuti menjelang..so weekend airtue i ikut cik abang pergi ke cherating, pahang atas urusan kerja tapi ye tak de lah lebih kepada kerja nyer..mostly kepada riadah setempat bersama kuarga masing-masing cuma slot tuk taklimat cik abang i nie hanya setengah ari sahaja..selebihnyer kami enjoy dan mandi-mandian disana..tapi bukan pantai cuma kat swimming pool ajer..tema untuk dinner cik abang dah pesan awal2 kene berpakaian tema pantai so wajib kena pakai baju yang ada bunga-bunga yang memeriahkan suasana..so cbuk sakan lah ibu nye nak menghiaskan anak dara dengan cekak dan dress ala-ala pantai..
 
tapi yang pegi hanya cik abang dan si anak dara sahaj coz anak bujang tak sihat sbb nyer dah kene virus demam, selseme, batuk dan cirit birit..even ibunya pun rasa cam kurang enak kalo nak berenjoy tuekan..so hantar wakil sudah jadi..dapat hamper dan voucher hotel pun jadila..hihiihi..oleh kerna keprihatinan suami terhadap isteri nyer yang menjaga anak maka dibawa i makanan dinner yang begitu manyak..last2 banyak gak makanan yang membazir..nak cite gak pasai yang anak bujang kne virus2 yang datang menyerang nie, i bawa uwais pergi klinik di kemaman tak silap nama klinik tue klinik zainab..sampai beli susu soya isomil lagi bagi uwais punya pewut stabil..jadinya ari ahad tue kami decide balik awal-awal pagi sbb uwais memang dah lemah dan asyik cirit birit jer..makan pun kurang so hati keibuan nie asyik meruntun je kan..balik dari kuantan terus i bawa uwais pegi klinik lita alis nak dapat opinion lain sbbnye nak pegi klinik pakar annur tutup ari sabtu dan ahad..
 
doc kat sne mention yang uwais memang ada kne virus cirit birit nie dan demam uwais pun dah kebah cumanya selseme dan batuk nyer masih ada serta kahak sikit dekat paru2..ermmm..jadinye suami pun beli air ubat tuk nepkan hidung dier bagi senang bernafas dan mencairkan kahak die..mesin nep tu i pinjam kat kakak ipar..so terima kasih sgt2 kak ngah at least tak de la i dan suami asyik berulang alik pergi ke klinik.
 
 
; nie la kawasan ruang tamu tapi tv kat dalam bilik tido kami

: nie kawasan balkoni kami..so nak santai2 memang besh sangat
coz pantai dekat dengan bilik kami sahaja

: suasana yang amat nyaman..no stress2 ok

: ombak rindu kami...hehehe..kuat ombak nyer takut gak..
tba2 teringat tsunami..hehehehe


: actually toilet nie mmg besau xp anset tak bepa nak canggih
so payah nak snap lebar2 bagi semua dapat

; muka xbermake up sedunia coz anak tak sihat so ibunya pun malas
nak layan muka nie..btui tak ibu2..

: muka anak yang penat lepas berjalan2
 kat tepi pantai..cian anak ibu

: anak dara yang tak sabar nak pegi swimming pool

: disebabkan suit mandi anak dara yang muslimah xbeli lagi jdnye ayahnye
pakaikan suar tight pjg coz sexy bebenar anak daranye..hihihihi

; hooreeyy..enjoo00yy~~!!

: buah hati pengerang jantung i

 

No comments:

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...