January 8, 2013

Anak Dara Meragam


 
Assalamualaikum w.b.t
 
 
Hidup i memang sangat enjoy dan bertambah-tambah enjoy bila dh ada ank bujang dlm hidup kami..sonok melayan kerenah anak-anak yang kadang2 tahap yang xmampu nak dibendung..nak tak nak dengan anak dara i yang sekarang nie macam2 karenah dan pael..al maklum la time nie baru akaknyer nak tunjuk heroin dengan kami..memang nak kne manyak sabar..tapi ia benar2 memberi cabaran untuk kami mendidik anak2 kami menjadi anak2 yang solehah dan soleh..memang kne manyak2 berdoa supaya kami menjadi ibu bapa yang dapat mentarbiyahkan anak2 kami menjadi insan yang berguna didunia dan akhirat..sapa yang xnak tengok anak2 nyer menjadi yang baik dan terbaik..
 
 
xp kalo balik umah mesti nak kne ada anak2 kalo x memang hidup nie rasa macam kosong sahaja..xpun jenguk muka hubie..hehehe..tue pun dah sejuk mata memandang..hihihi..ayat xnak la skima kan..layan jer la..kalo korang rasa2 nak hidup nie mencabar lei la beranak banyak..xp tue kan lebih sonok dan menghappykan diri nie..xcaya cuba la..lagi satu nak tengok tahap korang sabar atau penyabar pun lei test..g banyak pahala daripada cuba test keberanian dengan fear factor...tetiba plak kan...
 
 
xp besh gak tengok fear factor selebriti malaysia..muka yang paling hensem dan macho xlain xbukan Aaron Aziz..arini memang nak citer hal nie jer coz pengalaman semalam mengajar i erti kehidupan..yer la semlm anak dara wat hal lak dengan umah kakngah a.k.a kakak ipar i..nasib baik xkene pkul ngan i coz ada pembackup nyer iaitu kaklong i merangkap kakak ipar jua...kalo xmemang kne ceramah i dengan anak dara sorang nie..hehehe..xp pastu pujuk balik coz rasa cam kejam lak kan..ermm tue la seorang wanita bergelar ibu..nak jentik anak pun rasa sedih..sekarang memang i akui nyer..so camner tue johan..hehehe...korang jawab la sendiri yer..

 
 
 


No comments:

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...