August 28, 2009

SABar Yoks""


Assalamualaikum w.b.t


Pagi2 yang hening lagi subuh, hahaha pelbagai teriak kan yang ku dengari daripada utara ke barat. Pelbagai reaksi dan juga tela'han org kepada kiter. No wonder la kalo kes itu kesalahan kite tapi kalo bukan kesalahan kiter camne lak..nie la namanyer dugaan pada bulan ramadhan. Bila dugaan mendatang tanpa diundang bermakna kesabaran perlulah seiring dan sejalan bagaikan irama dan muzik yang engak dapat dipisahkan. Oleh itu kiter mestilah menjadi seorang umat yang lagi mengingati yang maha esa (Allah s.w.t). Kadang2 n sampai terkangkang la memikirkan nasib kiter di dunia n akhirat..(insaf nie) cara2 mengkhusyuk n memngingati Allah s.w.t adalah sentiasa mematuhi peraturan Allah s.w.t bau lah kiter selamat di dunia n akhirat. Jauh di sudut ati begitu i menyayangi agama islam xp mengapa masih melakukan segala yang di tentang olehnyer(bukan pada i sajer xp pada semua yang menganut agama islam..key)pe2 pun korang baca la petikan yang i amik dari laman web n mybe petikan dari laman web lagi taiko dari i..gpun i nie xberani sgt nak menasihatkan org..hhipppp




SABAR + REDHA = HIKMAH





''Allah swt works in mysterious ways. Satu hari, kita akan diuji dengan pelbagai ujian yang AMAT berat, satu hari lagi boleh memberi ganjaran yang berlipat kali ganda. Janji, kita kena sentiasa sabar & redha… pasti hikmahnya akan diberikan! For sure… guaranteed!''




''Setiap kali sesuatu yang kurang baik terjadi kepada kita, pastinya ia adalah satu hikmah. Dari pengalaman saya, sekiranya ada orang mengambil kesempatan keatas diri kita, saya yakin yang tak lama lagi Allah akan memberi ganjaran yang amat lumayan kepada kita sekiranya kita redha kejadian itu. Dan sememangnya itu yang terjadi- berkali-kalinya pada saya!
So, sekiranya ada orang take advantage of you, put your chin up and smile. Sabar dan redha atas kejadian itu kerana tak lama lagi, anda akan mendapat pulangan yang berkali-kali ganda! Yezzaa! ''





muka yang xsabar nak kiss anak..muahkss

muka xsabar menunggu makanan sampai..relaks dik



muka sabar tahan daripada cahaya matahari yang terik..

muka i yang memang xsabar nak bebuka posa nanti..yum!! yum!


hehehe..ayat-ayat cinta dari guai>><<

No comments:

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...