YuP

Cahaya

August 6, 2009

ImBasaN PerTunanGan



Dulu nak tunang rasa cam biasa jer xp once nak dah tunang, dah kne pk pasal kawin..ermm..kdg2 xkut gak coz nak married it's not perjudian or mainan. one thing i ingat wktu tggu jari ini dibolos oleh bakal mak mentue time tue la rasa lapo, nak terkucil n berdebar2..hehehe..i pun gtau my cousin yg i xsabar2 majlis nie habis coz dah lapo n nak terkucil sgt2 dah..then she said..''hei u just keep waiting jer la n then xmanis if u told like that t bakal mentue ngar wat malu jer''..trus xjadi nak memberontak g..klaka btui!!pe2 pun hopely sgt2 time tue majlis berjalan ngar lancar. But time my pa ngah wat introduction sebelum jariku dibolos cincin lei la papa i wat ayat ''cincin risik ini sama ada nak dipulangkan or dibagi''(lebih kurang gtu la)-maksud papa i cincin risik nie je untuk ''booking'' je n once nak bertunang kiter g alik kat pihak laki alik(kalo pihak laki g trus cincin risik we just received jer la but if they don't give diam2 je la) pakai je cincin tunang jer..slalunya adat la..terkejut gal la pihak belah laki, xp after tue my pa explain alik tuk merungkaikan saling faham yg xmampu tuk difahamkan..hihihihi..nie di antara hantaran belah laki n belah pompuan..simple2 jer..n kalo u perasan my bakal mak mentua salah sarungkan cincin dimana cincin risik dijari manis n cincin tunang di jari hantu...hohoho..xp la ''MAK'' bolos ajer cincin itu dijari saya...CCC^^P..peristiwa yang xlei dilupakan juga masa majlis pertunangan nasi jagung ader rasa masin ckit..erm..orang lama2 kater kalo lauk masin jodoh awal xp kalo nasi masin cmner tue..pk2kan la..Actually tunang is my ex-class waktu blaja di poli mlaka dlu..hhihi..dlu jual mahal kat dier n last2 tersangkut gak...nie namanya JODOH..

++ok see picture sempena majlis pertunangan i..watchout??>>>











xsempat nak upload internet mula dah down...erhm...(**+)


















No comments: